2019: Η σημασία του αριθμού 19
Εικονα Ring_2
Posted in Νέα

Λίγες μέρες απέμειναν για ν’ αποχαιτρετίσουμε το 2018, με ανάμεικτα όπως συνήθως συμβαίνει συναισθήματα!

Οι μέρες όμως είναι τέτοιες, που μας επιτρέπουν να ατενίσουμε με αισιοδοξία το 2019 που καταφθάνει και θα κλείσει μια αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα δεκαετία. Ας δούμε λοιπόν τι σημαίνει και τι συμβολίζει ο αριθμός 19, που αποτελεί και το επίκεντρο της συλλογής μας με τα .

Αριθμολογία: Το 19 είναι ένα φυσικός (χρησιμοποιείται για μέτρηση και σύγκριση) και περιττός αριθμός (επειδή δεν διαρείται με το 2, όχι γιατί περισσεύει!), αλλά και πρώτος αριθμός καθώς οι μόνοι φυσικοί διαιρέτες του είναι 1 και 19.

Στο ρωμαϊκό σύστημα αρίθμησης συμβολίζεται ως ΧΙΧ και στο ελληνικό ως ιθ’.

Χημεία – Αστρονομία: Στην Χημεία ο ατομικός αριθμός 19 αντιστοιχεί το , ένα μέταλλο με πολύ χαμηλή πυκνότητα που δεν υπάρχει μεν ελεύθερο στην φύση παρά μόνο σε προσμίξεις σε διάφορα άλατα, αλλά βρίσκεται σχεδόν παντού και φυσικά και στον οργανισμό μας όπου είναι χρήσιμο κι απαραίτητο για την σωστή λειτουργία του νευρικού μας συστήματος. (οι παροιμίες μας πάντως δεν αναφέρονται σ’ αυτό το Κάλιο, αλλά στο “κάλλιο” από το αρχαιοελληνικό κάλλιον, συγκριτικό του καλώς, πχ “κάλλιο αργά παρά ποτέ”, “κάλλιο 5 και στο χέρι”, κλπ.)

Στην Αστρονομία το είναι ένα σφαιρωτό σμήνος σε απόσταση περίπου 28.000 ετών φωτός στον αστερισμό .

Εικόνα 1Ο Οφιούχος (γνωστός από την αρχαιότητα) είναι το 13ο ζώδιο που εικάζεται (από τη NASA) ότι υπάρχει και αφορά όσους έχουν γεννηθεί μεταξύ 29 Νοεμβρίου και 17 Δεκεμβρίου κι έχουν χαρακτηριστικά τόσο του Σκορπιού όσο και του Τοξότη. Μην αγχώνεστε όμως: η αστρολογία δεν τον αναγνωρίζει και δεν θα βρείτε σχετικές αστρολογικές προβλέψεις. (Λίτσα, Μπήλιω κλπ. vs NASA, σημειώσατε 1!)

Αστρολογία, Μαγία, Ταρώ: Εδώ αρχίζουν τα ωραία!

Το 19 λοιπόν θεωρείται (από τους Illuminati…) μαγικός αριθμός καθώς οι σεληνιακοί κύκλοι συγχρονίζονται με το Γρηγοριανό ημερολόγιο κάθε 19 χρόνια. Σίγουρα έχει κάτι το μαγικό όλο αυτό!

Αστρολογικά τώρα αλλά και σύμφωνα με τους πιστούς του “Κάρμα”, το 19 είναι καρμικός αριθμός και πιστεύεται ότι όταν το 19 εμφανίζεται σε βασικούς αριθμούς (2019 καλή ώρα!) δίνει μια νότα αρχηγού, οργανωτή, ο οποίος είναι πολύ εκφραστικός ομιλητής. Προφανώς συνδέεται εδώ και με με την προαναφερθείσα ισορροπία του Καλίου στο νευρικό μας σύστημα! Επίσης, προσελκύει την αγάπη και το χρήμα. Και στα δικά μας λοιπόν! (έχει βέβαια και την σκοτεινή του πλευρά όπως όλοι οι καρμικοί αριθμοί, αλλά λέμε να την αποφύγουμε!)

Εικόνα 3 Ε, κι επειδή χωρίς Ταρώ δεν θα ήμασταν πλήρεις, ιδού λοιπόν και η αντίστοιχη κάρτα που είναι γνωστή από την αρχαιότητα ως ο Άρχοντας της Επιτυχίας! Αλλά μην χαίρεστε πολύ, γιατί ο ήλιος συμβολίζει το εφήμερο της ευτυχίας, καθώς θα κάνει κι αυτή τον κύκλο της και κάποια στιγμή θα δύσει… Έχουμε όμως όλο το 2019 μπροστά μας για να την χαρούμε!

Ιστορία: Λίγο φτωχό το 19 από ιστορικά γεγονότα, αν ανατρέξουμε στα 1919, 1819, κλπ.

Είχε μόλις τελειώσει ο Α’ΠΠ (1918) και από τα γεγονότα του 1919 που ξεχωρίζουν είναι σίγουρα η ίδρυση του Γερμανικού Εργατικού Κόμματος, το οποίο αργότερα θα πάρει το όνομα Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα (το γνωστό Ναζιστικό…), ενώ λίγες ημέρες μετά δολοφονούνται από τα Φράικορπς οι Γερμανοί σοσιαλιστές ηγέτες Ρόζα Λούξεμπουργκ και ο Καρλ Λίμπκνεχτ, γεγονότα που σαφώς προετοίμασαν τον Β’ΠΠ. Ας ελπίσουμε ότι η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται πάντα…

Ας μείνουμε στα θετικά όμως, όπως αυτά των γεννήσεων κατά το 1919 σπουδαίων Ελλήνων που μας φώτισαν με το πνεύμα τους αλλά κι έγραψαν την δική τους ιστορία: Α.Παπανδρέου, Μ.Πλωρίτης, Μ.Σαχτούρης,

Εικόνα 4 Α.Σαμαράκης, Μ.Ανδρόνικος αλλά και ο Π.Τσαουσάκης, για τους λάτρεις του λαϊκού μας τραγουδιού! (κι ένα με τον Πρόδρομο, ταιριαστό με τις χειμωνιάτικες τούτες μέρες!)

Δεν ξέρουμε αν σας διαφωτίσαμε επαρκώς σε σχέση με το 19, αλλά σίγουρα κάπου εδώ είναι καιρός να αποχαιρετήσουμε το 2018 και να υποδεχτούμε το 2019 με αισιοδοξία, υγεία, αγάπη και φυσικά ένα Γούρι FaCad’oro!

Copyright FaCad’oro 2018

Start typing and press Enter to search

Καλάθι Αγορών